Hva erKryptovaluta

Hva er en Kryptomikser

Hva er en Kryptomikser

Hva er en Kryptomikser. Kryptomiksere gir økt sikkerhet og personvern i blokkjede-transaksjoner. På den andre siden har blandede bitcoin-transaksjoner vært involvert i hvitvasking, svindel og skapt betydelige regulatoriske utfordringer

I denne artikkelen vil du lære mer om hva kryptomiksere er og hvordan de fungerer. Her skal jeg gå gjennom fordelene og ulempene.

Hva er kryptomiksere?

Disse tjenestene garanterer langt større personvern enn vanlige blokkjede-transaksjoner, som er fundamentert på prinsippet om åpenhet..

Inntil nylig kunne kryptoselskaper operere uten å være bundet av vanlige finansreguleringer. «Know Your Customer» (KYC) var en slik regulering, noe som betydde at brukere som benyttet plattformer uten KYC-prosesser, gjorde det med stor risiko.

Valutamiksere bygger på ideen om anonymitet i blokkjeden ved at brukere kan bytte og «vaske» mynter uten å etterlate spor på blokkjeden, og uten transaksjonshistorikk.

På grunn av den private naturen til kryptomiksere, har kriminelle utnyttet dem for å skjule ulovlige gevinster og omdanne.

Selv om kryptomiksere ikke opprinnelig ble laget for kriminelle formål. Blir de nå hovedsakelig brukt til dette.

Hvordan fungerer kryptomiksere? Før vi går inn på hvordan kryptomiksere fungerer. Er det viktig å forstå de grunnleggende trinnene i hvitvasking av penger. Det er fordi miksere direkte speiler hva som skjer i hvitvasking av kontanter. Bortsett fra at mynter er plassert på blokkjeden i stedet.

For hvitvasking av kontanter er det tre stadier:

  1. Plassering: Skjul pengene i reelle virksomheter
  2. Lagdeling: Flytt transaksjonene fra én konto til en annen, slik at opprinnelsen blir vanskelig å spore
  3. Integrering: Reintroduser midlene i den vanlige økonomien for å bruke, spare eller investere dem

Kryptohvitvasking følger en lignende prosess:

  • Brukere plasserer sine mynter i mikseren sammen med mange andre mynter, i det som i praksis er en felles vaskemaskin med aggregerte midler.
  • Mikseren bruker en algoritmisk teknikk for å skjule hvem hver mynt tilhører, hvor de kom fra, og hvem de skal tas ut av.
  • De korrekte myntene distribueres tilbake til hver deltaker på en tilfeldig måte og fremstår som legitime, siden de ikke er forbundet med mistenkelige poster.
  • Mikserplattformer tar en liten avgift for sine tjenester, vanligvis 1-3 % av transaksjonene, noe som gjør tjenesten bærekraftig å drive.

Hva er de to typene kryptomiksere?

1.Sentraliserte miksere


Brukere gir sine bitcoins til en sentralisert kryptomikser, som direkte blander myntene i én pott og returnerer forskjellige bitcoins av samme verdi.

For kontoinnehavere betyr dette å ha stor tillit til kryptomikseren (det er tross alt en tredjepart). Den sentraliserte mikseren holder fortsatt oversikt over opprinnelsen og mottakerens mynter, som hvis den avsløres, ødelegger personvernet som miksing skal tilby.

Dessuten, hvis mikseren blir utsatt for et hack eller datainnbrudd, kan all valuta gå tapt.

2.Desentraliserte miksere

Desentraliserte miksere tilbyr et alternativ ved å utnytte konseptet «zero knowledge proof», som gjør det mulig å bevise en påstand uten å avsløre innholdet.

Brukere samarbeider i et koordinert forsøk og bruker smarte kontrakter for å sikre transaksjonene sine. For eksempel, tenk deg at 100 brukere ønsker å mikse én bitcoin hver – hver bruker legger inn én bitcoin, og samme bruker får en annen bitcoin tilbake.

Siden protokoller brukes for å skjule transaksjonene i desentraliserte miksere, vet ingen hvem den opprinnelige bitcoinen nå tilhører. Disse desentraliserte protokollene anses som mer sikre enn sentraliserte miksere, siden det ikke finnes noen mulige registre å avsløre.

Hva er personvern-krypto?


Selv om de ikke er en type mikseplattform. Er personvern-mynter spesifikt utviklet for samme formål som miksere – økt sikkerhet.

Monero og ZCash er to eksempler på personvern-mynter som kan kjøpes direkte og er svært vanskelige å spore. Derfor gir de lignende fordeler som myntmiksere.

Hva er fordelene med kryptomiksere?


Selv om kryptomiksere ikke har det beste ryktet, ble de ikke skapt med tanke på hvitvasking av penger. Først og fremst tilbyr miksere anonymitet for finansielle transaksjoner.

Tenk på den desentraliserte naturen til blokkjeden: Når du plasserer investeringer her, etterlater det et offentlig register, og transaksjonene er transparente. Høyt profilerte individer, samt de som er opptatt av sikkerhet, vil sannsynligvis foretrekke anonymiteten som kryptomiksere gir.

Tjenesten kan være en stor fordel for brukere som ønsker å skjule sin identitet eller redusere risikoen for å bli politisk eksponert, for eksempel.

En viktig bruksområde for kryptomiksere er at de kan tilrettelegge for raske transaksjoner på tvers av landegrenser.

Microsoft og Tesla er to kjente eksempler på selskaper basert i USA som aksepterer kryptobetalinger for produkter.

Noen selskaper betaler også nå sine ansatte i krypto. Men uten å bruke en mikser er selskaper utsatt for hacking og phishing, siden blokkjede-oversikten er offentlig tilgjengelig. Du kan lese mer om Tesla Krypto betaling her.

Kryptomiksere kan derimot være fordelaktige for å skjule mottakere ved å bruke anonyme adresser og beskytte betalinger. Videre kan disse betalingene gjennomføres på så lite som en time, noe som gir raske internasjonale transaksjoner med høy sikkerhet.

I en tid der mange internasjonale betalinger tar flere dager å gjennomføre, kan dette være en fordelaktig måte å sikre nødvendige inntekter raskt på.

Hva er risikoene ved kryptomiksere?


Dessverre bruker mange som ønsker å misbruke kryptovaluta, miksere til dette formålet.

Som nevnt fungerer kryptomiksere på grunn av anonymiteten de gir, noe som betyr at brukere uvitende kan blande sine mynter med hvitvaskere, terrorfinansierere eller nettkriminelle.

Hvis kryptoselskaper blir avslørt for å akseptere disse myntene, utsetter det dem for:

  • Omdømmeskade
  • Tap av midler
  • Regulatoriske sanksjoner

Omdømmeskade


Brukere av sentraliserte kryptomiksere legger stor tillit til en tredjepart. Dette er hvor ting kan gå galt.

Tjenesteleverandøren kan bli hacket og utsatt for et datainnbrudd. Alternativt, hvis regulatorer finner bevis på hvitvasking i mikseren, kan tjenesten fryses og brukernes identiteter avsløres.

Da Europol beslagla ChipMixer tidligere i år. Handhevingsbyrået rapporterte at ‘en stor andel av dette er knyttet til mørkenettmarkede., Løsepengevirusgrupper, ulovlig varehandel, anskaffelse av materiell for seksuell utnyttelse av barn og stjålne kryptoverdier.

Legitime brukere ble gruppert med kriminelle, noe som selvfølgelig ville skade deres omdømme. Dette har også ødelagt tilliten til enhver børs som aksepterte ChipMixer-mynter, noe som førte til uunngåelig kundefrafall.

Tap av midler


FTX er et velkjent eksempel på en kryptobørs som nylig kollapset. Det er mindre kjent at en «bakdør» muliggjorde overføring av kryptomynter til en verdi av 10 milliarder dollar, hvorav omtrent 1,7 milliarder dollar forblir sporløst.

Det er uvisst om ledelsen i FTX aktivt forsøkte å skjule disse midlene, eller om de ganske enkelt forsvant.

Tap av midler kan også skje utilsiktet gjennom kryptomiksere. Den andre fasen av miksing. Ågjøre mynter usporbare, er utrolig komplisert, og den algoritmiske prosessen kan feile, noe som resulterer i enten:

  • Feil mengde mynter sendt til mottakerens lommebok
  • Ingen mynter sendt til mottakerens lommebok

Siden brukerne ofte kan sette hvor lenge de tillater myntene å bli mikset, er dette mer sannsynlig å skje jo lengre miksetiden er.

Regulatoriske sanksjoner


Regelverksoverholdelse er sannsynligvis en av de største bekymringene for kryptobørser og ICO-er. Selv om miksere ikke er ulovlige i Storbritannia og Europa, er det nok oppmerksomhet rundt dem til å skape utfordringer for samsvar.

For eksempel inkluderte det femte anti-hvitvaskingsdirektivet nylig virtuell valuta i sitt regulatoriske omfang. Forpliktelsene inkluderer:

  • Institusjoner som lommebøker og børser må registrere seg hos FCA (Financial Conduct Authority)
  • Institusjoner må utføre kundekontroll og sende mistenkelige aktivitetsrapporter
  • Dele informasjon med finansielle etterretningsbyråer, da de har myndighet til å hente ut eiers adresse

Å sikre at en børs følger 5AMLD kan derfor bli vanskelig hvis blandede mynter er tillatt.

Det er også hensynet til fremtidig vekst. Hvis børsen din håper å operere i USA i nær fremtid, er det viktig å merke seg at USAs viseassisterende justisminister nylig uttalte at «forsøk på å skjule virtuelle valuta-transaksjoner er en forbrytelse.»

Les mer om året kryptomarkedet helst vil glemme (2023) i vår blogg “Tid for å vokse opp? Kryptoselskaper og fintechs får flere AML-bøter enn tradisjonelle finansielle tjenester.”

Bør din kryptobedrift tillate blandede kryptovaluta?


Til tross for at under 1 % av kryptobrukere benytter miksere for å gjøre sine transaksjoner mer private, var den totale verdien av mynter som passerte gjennom miksere i 2023 omtrent 67 millioner dollar.

For mange kryptobedrifter kan derfor risikoen rett og slett ikke være verdt det. Til syvende og sist avhenger det likevel av din bedrifts jurisdiksjon, verdier og risikovillighet.

Gjennomføre aktsomhetsvurdering


KYC-prosesser spiller en avgjørende rolle i å beskytte kryptobørser og deres kunder mot svindel og hvitvasking, selv i et stadig skiftende kryptoregulativt landskap.KYC-prosesser bidrar aktivt til å sikre at kryptobørser kan oppdage og forebygge svindel og hvitvasking, selv i et stadig utviklende kryptoregulativt landskap.

. Å ha disse kontrollene på plass vil beskytte investorer mot økonomiske tap og gi stabilitet til et notorisk volatilt marked.

IDnows svært konfigurerbare identitetsverifikasjonsløsninger fungerer på tvers av flere reguleringer, bransjer og brukstilfeller, inkludert krypto. Enten de er automatiserte eller ekspertassisterte, er IDnows metoder for nettbasert identitetsbekreftelse optimalisert for å møte de strengeste sikkerhetsstandardene og regulatoriske krav uten å gå på kompromiss med kundekonvertering eller kundeopplevelse.

Oppdag hvordan et konsortium ledet av IOTA Foundation, inkludert IDnow, kan endre fremtiden for identitet i Web3 og kryptosektoren i vår blogg “IDnow-teamet forklarer hvorfor invitasjonen til European Blockchain Sandbox vil ta Web3-identitetsverifisering til neste nivå.”

kryptomiksere eller ikke

Uansett om du bruker kryptomiksere eller ikke, er det viktig å huske at det er ulovlig å unndra inntekt fra kryptovaluta for skatt. Ønsker du derimot å ha et visst privatliv og ikke vil at alle skal vite om dine kryptoinvesteringer, kan en mixer være et alternativ. Men vær oppmerksom på at det er risiko forbundet med dette.

Øke anonymiteten

For å øke anonymiteten din når du handler med Bitcoin, kan du benytte deg av flere sikkerhetstiltak. Opprett en konto på plattformen med en kryptert e-postadresse og oppgi falske personopplysninger. Bruk en anonym VPN-tjeneste eller TOR-nettverket for å maskere din IP-adresse og nettverksaktivitet. For å ytterligere skjule transaksjonene dine kan du benytte deg av en Bitcoin-mikser, som blander dine Bitcoin med andre brukere slik at det blir vanskeligere å spore pengestrømmene.

Er det lovlig å kjøpe varer eller tjenester anonymt ved å bruke kryptovaluta

Selv om det ikke er noen direkte lov som forbyr anonym kjøp av Bitcoin, er det viktig å huske at bruken av kryptovaluta kan være underlagt ulike reguleringer. Det er derfor avgjørende å være klar over de gjeldende lovene i ditt land. Å kjøpe Bitcoin anonymt kan være trygt, men det er viktig å velge pålitelige plattformer og tjenester. Husk at anonymitet ikke betyr immunitet mot svindel eller tap. Alltid utøv forsiktighet og gjør grundig research før du engasjerer deg i kryptovalutahandel.

Andre måter

Det finnes andre måter å «skjule» kryptovaluta på. Men, denne artikkeln er ment for å fortelle om fordeler og ulemper ved hjelp av kryptomiskere.

Disclamer

Informasjonen som er gitt i dette svaret er kun ment for informasjonsformål og skal ikke betraktes som finansiell eller juridisk rådgivning. Det er viktig å gjøre grundig research eller konsultere en kvalifisert fagperson før du tar noen investeringsbeslutninger eller juridiske skritt.

Forfatteren er ikke ansvarlig for noen tap eller skader som oppstår som følge av at du har stolt på informasjonen som er presentert i dette svaret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display