Kryptovaluta

Det første jeg ser etter når jeg vurderer en meme coin

Det første jeg ser etter når jeg vurderer en meme coin

Det første jeg ser etter når jeg vurderer en meme coin. Det å investere i meme coins kan være en rask vei til god profitt. Men også en rask vei til ingen profitt. Med andre ord, hvis du er helt ny i gamet. Er det ikke lurt å gå inn i en meme coin uten å vite hva du gjør. Ønsker du forutsigbarhet, er det etter min mening kun Bitcoin som gjelder.Den er som gull i den digitale verden. Min andre store forkjærlighet er Kaspa. Men nå skal jeg uansett fortelle om hva jeg gjør når jeg ser på en meme coin.

For meg er dette det viktigste kriteriet. Jeg har erfart at et stort og aktivt community er et godt tegn på at det er interesse og støtte rundt coinen. Selv om et stort community ikke nødvendigvis betyr at jeg kommer til å kjøpe coinen. Er det avgjørende for om jeg vil utforske den videre.

Når jeg skal sjekke ut en ny coin, er den første plattformen jeg besøker X. Hvis de har under hundre tusen følgere, pleier jeg ikke å gå videre. Dette er bare min personlige regel. Et eksempel på et unntak er MEW, som hadde litt under hundre tusen følgere på X, men jeg valgte likevel å gjøre et dypdykk i denne coinen fordi jeg så potensialet. Den hadde noen og 90 000 følgere. Så, ingen regel uten unntak!

Jeg pleier også å sjekke andre plattformer som Twitter, Reddit og Discord for å se hvor aktivt communityet er. For meg er det ikke et krav at de må ha Reddit og Discord, men jeg forventer i det minste en aktiv kanal på X med daglige oppdateringer. Helst mer enn to per dag, men igjen, dette er bare min egen preferanse.

Det aller viktigste, etter min mening

Det aller viktigste, etter min mening, er å lese whitepaper nøye. Whitepaper gir en grundig beskrivelse av prosjektet, inkludert teknologien, visjonen og planene for fremtiden. Hvis en coin ikke har en whitepaper, er det en umiddelbar «no go» for meg. Dette dokumentet gir et innblikk i hvor seriøse utviklerne er og hvor godt gjennomtenkt prosjektet er. Å ikke ha en whitepaper er et stort rødt flagg, og jeg styrer alltid unna slike prosjekter.

Gjennom mine erfaringer har jeg lært at det er viktig å finne ut hva coinen står for og hva de prøver å oppnå. Jeg har sett mange coins som bygger opp en stor følgerskare bare for å selge seg ut når prisen går opp – en såkalt «Rug Pull.» Det er noe jeg alltid prøver å unngå.

Tokenomics



Tokenomics er et tema jeg alltid tar meg god tid til å sette meg inn i. Jeg har lært av erfaring at det er viktig å forstå hvordan tilbudet og distribusjonen av tokens fungerer. En av de første tingene jeg ser på er om en stor andel av tokenene holdes av utviklere eller et lite antall investorer. For meg er dette et klart rødt flagg. Det får meg til å tenke at de kanskje ikke har investorens beste interesse i tankene. Men heller fokuserer på sin egen gevinst. Dette er en risiko jeg har sett utspille seg flere ganger. Og det har gjort meg mer oppmerksom og forsiktig når jeg vurderer nye prosjekter.

Market cap

Når det kommer til market cap og supply, har jeg mine egne vurderinger som jeg alltid tar med i betraktningen. Jeg ser nøye på hvor mange tokens som er i omløp og hvor stor market cap coinen har, fordi dette gir meg en indikasjon på hvor modent prosjektet er.

For meg er market cap et «dobbeltkantet sverd.» En høy market cap kan signalisere at coinen er mer etablert og «solid,» noe som gir en viss trygghet. Samtidig kan det også bety at det er begrenset rom for videre vekst. På den annen side kan en lav market cap indikere at coinen ikke har fått like mye oppmerksomhet ennå. Men jeg ser dette som et tegn på uutnyttet potensial og en mulighet for fremtidig vekst. Dette er en del av den balansen jeg prøver å finne når jeg vurderer nye investeringer. Men siden den er liten av vekst, må man da være forsiktig at det ikke er en «scam coin». Det er en krevende prossess.

Hjemmesiden

Til slutt, noe som alltid har vært viktig for meg, er å sjekke hjemmesiden. Jeg liker å se hvordan hjemmesiden er designet og hvor profesjonelt de har satt den sammen. Mange nettsider er enkle, men man kan likevel se om utviklere har laget dem i hastverk, eller om for eksempel bildene og filmene på nettsidene fremstår som gjennomførte. For meg gir en godt designet nettside et inntrykk av at teamet tar coinen seriøst.

Det å søke på nettet og se om det er skrevet noe om den på «troverdige» nettsider er viktig. Nå er det mange som skriver egne innlegg om meme coins, altså de som har laget dem selv. Men det er noe som kalles sunn fornuft.

Hyping

Når det kommer til meme coins, er balansen mellom hype og fundamentaler avgjørende. Meme coins er ofte priset basert på hype, drevet av sosiale medier, kjendisendorsementer og virale trender. Denne typen oppmerksomhet kan føre til rask vekst i verdien, men den er også flyktig. Fundamentaler som prosjektets teknologi, brukstilfeller, og utvikling er ofte underordnet, eller til og med fraværende. Investorer må derfor være klar over at prisen kan kollapse like raskt som den steg, spesielt hvis hypen avtar. Det er derfor viktig å ikke bare la seg rive med av populariteten, men også vurdere om det finnes noen underliggende verdi eller langsiktig potensial i prosjektet.

Det er viktig å huske at noen coins, slik som Dogecoin, ikke har noen reell funksjon, men er likevel attraktive for investorer. Selv Elon Musk har snakket positivt om Dogecoin.

Dogecoin startet som en spøk, men har fått oppmerksomhet på grunn av sitt aktive community og støtte fra profilerte personer som Elon Musk. Den mangler imidlertid tekniske funksjoner som gjør den unik i forhold til andre kryptovalutaer.

Listet på mange børser

Er de listet på mange børser, slik som Coinbase, Binance, etc.? Er svaret nei, kan det være gode muligheter for å tjene penger. Fordi en meme coin ofte stiger radikalt når store børser lister den. Da er det mange som er uerfarne, som kjøper toppene. Men for de som er inne tidlig og greier å se mulighetene før de pumper opp og blir listet, kan det være en god mulighet. Alt dette må sees i sammenheng. Dette er kanskje en enkel forklaring, og det er det. Men dette er noe av det første jeg ser etter.

Disclaimer:

Jeg har basert informasjonen i dette blogginnlegget på mine personlige meninger og erfaringer med investeringer i kryptovalutaer, spesielt meme coins. Jeg er ikke en finansiell rådgiver, og innholdet her skal ikke betraktes som finansiell rådgivning. Kryptovalutaer, inkludert meme coins, er svært volatile og spekulative investeringer som innebærer en høy grad av risiko. Det er viktig å gjøre grundig research og vurdere din egen risikotoleranse før du investerer i noen kryptovaluta. Husk at alle investeringer er forbundet med risiko, og du bør aldri investere mer enn du har råd til å tape.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display