Hva erKryptovaluta

Hva er USD Coin

Hva er USD Coin

Hva er USD Coin. USD Coin, (USDC). Er en digital valuta som er fullt sikret av amerikanske dollar-eiendeler. Det som også kalles en, stablecoin. USDC er en tokenisert amerikansk dollar, med verdien av en USDC-mynt knyttet til verdien av én amerikansk dollar så nært som mulig. Verdien av USDC er utformet for å forbli stabil. Noe som gjør USDC til en stabilcoin.

Stablecoins har som sikkerhet reserveeiendeler som dollar eller euro for å oppnå prisstabilitet. Prisstabiliteten til USDC står i sterk kontrast til de beryktede prisfluktuasjonene til andre kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum.

Fortsett å lese for å forstå mer om USDC, inkludert hvordan det fungerer og de ulike brukstilfellene for den digitale valutaen.

Grunnlagt og grunnleggere

USDC ble opprettet av gruppe bedrifter som har gått sammen for å opprette og drive USDC. De bedriftene er, Circle og Coinbase.For å utvikle prisstabile kryptovalutaer. Centre og USDC ble samtidig annonsert i mai 2018. USDC ble offisielt introdusert og lansert 26. september 2018 som en åpen, interoperabel, sikker, transparent og pålitelig stabilcoin.

Viktige takeaways

  • USD Coin (USDC). Amerikanske dollar og statsobligasjoner sikrer denne stabilcoinen.
  • USDC Circle Reserve Fund holdes på The Bank of New York Mellon og forvaltes av BlackRock.
  • Kontanter holdes på segregerte kontoer hos amerikanske regulerte finansinstitusjoner.
  • Den amerikanske regjeringen utsteder ikke USDC.

Forståelse av USD Coin (USDC)

USD Coin (USDC) er en stabilcoin, en kryptovaluta sikret av amerikanske dollar eller dollar-denominerte eiendeler som amerikanske statsobligasjoner. USDCs kontanteiendeler holdes på segregerte kontoer hos regulerte amerikanske finansinstitusjoner, og reserveporteføljen holdes på Bank of New York Mellon.

Circle, selskapet bak USDC, opprettholder 1:1-pegging med amerikanske dollar ved å holde et beløp av kontanter eller kontantekvivalenter tilsvarende beløpet av USDC i omløp. Så hvis du initierer en transaksjon for å kjøpe én USD Coin for $1, vil den dollaren bli innsatt og lagret, og du holder 1 USDC. Hvis du selger 1 USDC i bytte mot 1 dollar. Blir USDCen brent (sendt til en lommebok uten tilgangsnøkler) når fiat-pengene overføres tilbake til bankkontoen din.1

USDC er kompatibel med flere blockchains, inkludert:2

  • Ethereum
  • Algorand
  • Solana
  • Stellar
  • Polkadot
  • Noble
  • Near

Revisjonsfirmaet Deloitte overser disse segregerte kontoene og leverer månedlige attesteringrapporter.3

USD Coin ble forvaltet av Centre. Et konsortium grunnlagt av kryptovalutabørsen Coinbase (COIN) og Circle, et finansielt teknologiselskap. Dette partnerskapet ble oppløst. Og Circle ble den eneste ansvarlige parten.4 Selskapet har som mål å endre det globale finansielle landskapet ved å koble sammen hver person, kjøpmann, finansiell tjeneste og valuta over hele verden.

Fordeler og ulemper med USD Coin

Fordeler

  • Lav prisvolatilitet
  • Fullt sikret av amerikanske regulerte reserveeiendeler
  • Kan brukes som en hedge mot inflasjon

Ulemper

  • Ingen prisøkning
  • Ikke immun mot amerikansk dollar-prisinflasjon

Brukstilfeller for USD Coin

Som en prisstabil digital eiendel kan USDC brukes på flere måter:

  • Hedge mot volatilitet: Investorer eksponert for andre kryptovalutaer kan redusere sine porteføljers volatilitet ved strategisk å kjøpe en stabilcoin som USDC. Å eie USDC i perioder med betydelig markedsvolatilitet kan bidra til å stabilisere en portefølje verdi.
  • Prissetting i fiat-valuta: Digitale eiendeler oppført på kryptovalutabørsene kan prises i fiat-valuta ved hjelp av en stabilcoin som USDC.
  • Stabil prispegging: Prisstabiliteten til USDC gjør det mulig for stabilcoin å representere eierskap eller fonninvesteringer. USDC kan også brukes til å representere forpliktelser eller gjeld.
  • Remittanser: USDC kan brukes til å sende penger over landegrensene. Mottakere kan lagre USDC uten å bruke en bankkonto eller være bekymret for prisvolatilitet.
  • Amerikansk dollar-eksponering: Ikke-amerikanske investorer som ønsker å få eksponering til amerikanske dollar kan legge til USDC i sine kryptovalutainvesteringsportføljer.
  • Hedge mot inflasjon: Ikke-amerikanske investorer bekymret for inflasjon i sin lokale valuta kan holde en stabilcoin som USDC for å bidra til å beskytte verdien av pengene sine.
  • Global crowdfunding: Oppstartsselskaper og ideelle organisasjoner kan skaffe penger fra investorer og givere over hele verden ved å be om digital valuta. Å skaffe midler i form av en stabilcoin som USDC sikrer at verdien av pengene som samles inn ikke svinger over tid.
  • Blockchain-sammenkobling: Siden USDC er kompatibel med flere autonome blockchains, kan USDC være en måte å integrere betalingssystemer og applikasjoner på tvers av blockchains.

Er USD Coin en god investering?

USD Coin er ikke utformet for å være en investering; den er utformet for å være knyttet til amerikanske dollar.

Er USDC alltid 1 dollar?

USDC opprettholder en pris på 1 dollar. Ved å holde fiat-valuta tilsvarende beløpet av sirkulerende USDC. Prisen kan variere i 0,0001, dollar-inkrementer. Men i det vesentlige er den knyttet.

Hvor mye er en USD Coin verdt?

En USD Coin er vanligvis verdt litt mer enn 1 dollar, (som 1,0001 dollar, eller 1,0003 dollar). Men i det vesentlige har den vært stabil siden midten av 2020.5

Konklusjon

USD Coin er en stabilcoin sikret av en reserve av amerikansk fiat-valuta. For hver USDC i omløp er det én dollar holdt i reserve. Men USDCs pris svinger mange ganger gjennom dagen (ofte minuttilvis), så mye som 0,0006 dollar. Dette er ikke mye sammenlignet med andre kryptovalutaer, men det viser at selv om mynten er relativt stabil, er den ikke en 1:1-pegging 100 % av tiden.5

Mynten er også utsatt for eksterne påvirkninger. Da Silicon Valley Bank kollapset. Ble det tydelig at rundt 8 % av USDCs reserver ble holdt på banken. Noe som førte til at mynten mistet sin pegging. Du kan besøke USDC sin hjemmeside, her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display