BlockchainHva er

Hva er Layer 1 VS Layer Blokkjede 2

Hva er Layer 1 VS Layer Blokkjede 2

Hva er Layer 1 VS Layer Blokkjede 2. Det som kalles, Lag 1 og Lag 2-løsninger for blokkjede-skalering. Er forbedringer i gjennomstrømningen – eller prosesseringshastigheten, til ethvert kryptovaluta-blokkjede-nettverk. De kan inkludere protokoll-oppdateringer eller ekstra nettverksløsninger for å hjelpe til med å behandle flere transaksjoner.

Lag 1 inkluderer oppdateringer som å endre blokkstørrelser, konsensusmekanismer eller dele databasen inn i flere deler (kjent som sharding). Lag 2 inkluderer rollups (pakke sammen transaksjoner), parallelle blokkjeder (kjent som sidechains), («Sidekjeder» på norsk) og utenfor-kjeden-håndtering av transaksjoner (kjent som state channels).

Viktige punkt

Lag 1 og Lag 2 krypto blokkjede-skalering løsninger hjelper til med å øke den totale gjennomstrømningen. Et annet navn for prosesseringshastighet, av et blockkjede-nettverk.

Som, Lag 1-skalering inkluderer oppdateringer til hovedblokkjede, som blokkstørrelse, konsensusmekanisme eller databasepartisjonering.

Lag 2-skalering inkluderer pakking av transaksjoner, behandling i parallell eller håndtering av transaksjoner utenfor kjeden.

Lag 1 og Lag 2-skalering kan kompromittere sikkerheten til en blokkjede.

Hvorfor Lag 1 og Lag 2-Skalering Løsninger er Viktige

En blokkjede, er et desentralisert nettverk av noder som behandler kryptotransaksjoner uavhengig. Med konsensusprotokoller som verifiserer nøyaktigheten av transaksjonene. Transaksjonene blir deretter registrert sekvensielt, og danner en kjede av datablokker som ikke kan endres.

Dessverre, jo mer populær en blokkjede blir (Bitcoin er et eksempel), desto mer prosesseringskraft trenger den for å håndtere sitt økende antall transaksjoner. Kryptovaluta blokkjede-protokoller kan også begrense antallet transaksjoner som kan behandles, noe som skaper en flaskehals i nettverket.

Dette har ført til at populære blokkjede-nettverk har blitt veldig trege, og noen ganger tar det opptil 10 minutter (eller mer) å behandle en transaksjon. For å løse dette problemet. Har det blitt utviklet skalering aktiviteter for å hjelpe til med å gi et mer effektivt middel for å holde et mye større volum av transaksjoner.

Det finnes flere måter å skalere hvert nettverk på, og dusinvis av skalering løsninger har blitt utviklet for ulike populære blokkjeder. Disse løsningene hjelper til med å avlaste transaksjonsbehandlingskraften over på andre nettverk eller forbedre selve basislag-nettverket gjennom en kodeoppdatering.

Med fortsatt økende etterspørsel i nettverket, vil blokkjede-nettverk stole på skalering løsninger som Lag 1 og Lag 2 for å levere stabil og effektiv transaksjonshåndtering i fremtiden.

Lag 1 Blokkjede vs. Lag 2 Blokkjede

En Lag 1-blokkjede er den grunnleggende arkitekturen for et desentralisert kryptovaluta-nettverk. Eksempler på Lag 1-blokkjeder. Inkluderer Bitcoin, Ethereum og Cardano. Disse blokkjeder håndterer transaksjonsbehandling og nettverkssikkerhet gjennom en delt konsensusmekanisme, som proof of work (PoW) eller proof of stake (PoS).

En Lag 2-blokkjede, refererer til en annen blokkjede. Eller sett av protokoller lagd «på toppen» av en Lag 1-løsning. Lag 2-protokoller bruker Lag 1-blokkjede for nettverk og sikkerhetsinfrastruktur. Men er mer fleksible i sin evne til å skalere transaksjonsbehandling og samlet gjennomstrømning på nettverket. Eksempler er Polygon (som legger seg på toppen av Ethereum) og Bitcoins Lightning Network. Coinbase lanserte Base, sitt Ethereum Lag 2-nettverk, i august 2023.

Typer av Lag 1 Blokkjede-Skalering Løsninger

Det finnes flere måter å skalere Lag 1-blokkjeder på, inkludert:

  • Økt blokkstørrelse
  • Oppdatert konsensusmekanisme
  • Sharding

Typer av Lag 2 Blokkjede-Skalering Løsninger

Det finnes også flere typer Lag 2 blokkjeder,-skalering løsninger, inkludert:

  • Rollups
  • Sidechains
  • State Channels

Risikoer ved Lag 1 og Lag 2 Blokkjede-Skalering Løsninger

Mens skalering av en blokkjede er en flott måte å forbedre transaksjonshåndtering og øke generell adopsjon, finnes det noen risikoer knyttet til å bruke en skalering løsning:

  • Blokkjede forks
  • Vanskeligere å verifisere

Hva er en Lag 1 og Lag 2?

Kryptovaluta-samfunnet kaller en primær blokkjede for Lag 1 og alle løsninger som håndterer transaksjoner utenfor kjeden for Lag 2-blokkjeder. Realistisk sett har en blokkjede, flere lag i sin stakk: maskinvare, data, nettverk, konsensus og applikasjon, men bare Lag 1 og Lag 2 brukes til å referere til skalering løsninger for en blokkjede.

Hva er Lag 2-Skalering?

Lag 2 er en blokkjede designet for å fullføre oppgaver for den primære blokkjeden, noe som bør gjøre dem raskere. Lag 2-skalering justerer denne blokkjedenfor mer gjennomstrømning.

Hva er en Lag 1-Skalering Løsning?

Et eksempel på en Lag 1-skalering løsning ville være Ethereums overgang til proof-of-stake, som reduserte nettverkets beregningsbehov og la grunnlaget for en planlagt fremtid med hundretusener av transaksjoner per sekund.

Konklusjon

Skalering av et blokkjede-nettverk er viktig for en kryptovaluta-nettverks generelle adopsjon og økte kapasitet. Både Lag 1 og Lag 2-skalering løsninger hjelper til med å bevare integriteten til den underliggende blokkjeden samtidig som de forbedrer evnen til å håndtere langt flere transaksjoner.r.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display