Kryptovaluta

Hva er Kaspa

Hva er Kaspa?

Hva er Kaspa? Kaspa (KAS). Er en blockchain-plattform som bruker en proof-of-work (PoW) konsensusmekanisme og har en blokkDAG (Block Directed Acyclic Graph) arkitektur. Denne strukturen gjør det mulig for flere blokker å eksistere parallelt. Noe som løser problemet med høy foreldreløs rate i tradisjonelle blockchains (der to blokker blir mined samtidig. Men nettverket bare aksepterer én).

Inspirert av Satoshi Nakamoto ønsker prosjektet å bevare grunnleggende aspekter ved Bitcoin (BTC) konsensus. Som PoW mining, en deflatorisk økonomisk modell og desentraliserte beslutningsprosesser.

Nøkkelpunkter

Kaspa er et lovende blockchain-initiativ som kombinerer den robuste sikkerheten fra PoW med rask blokkbehandling og minimal bekreftelsestid. Takket være sine unike egenskaper og dedikasjon til skalerbarhet, er Kaspa klar til å bli en betydelig kraft i verden av desentraliserte appe

Hvordan fungerer Kaspa?

I motsetning til tradisjonelle blockchains bruker Kaspa GHOSTDAG-protokollen, som lar blokker opprettet parallelt eksistere og bli ordnet i konsensus. Denne tilnærmingen, kjent som en blokkDAG, sikrer sikker drift samtidig som den opprettholder høye blokkrater.

Kaspa opererer for tiden med én blokk per sekund, men har som mål å nå enda høyere rater på 10 eller til og med 100 blokker per sekund. Denne skalerbarhetspotensialet skiller Kaspa fra mange andre blockchain-nettverk.

Kaspa tilbyr en rekke funksjoner som bidrar til robusthet og brukervennlighet. Disse inkluderer tilgjengelighet for å spørre om DAG-topologi, blokkdata-beskjæring (med fremtidige planer for blokkhode-beskjæring). Og Simple Payment Verification (SPV) bevis, en kryptografisk teknikk som lar brukere verifisere gyldigheten av transaksjoner uten å måtte laste ned hele blockchain.

Prosjektet har også støtte for undernettverk, noe som muliggjør implementering av lag-2-løsninger, og baner vei for forbedret funksjonalitet og skalerbarhet.

Kaspas unike pengepolitikk

Et annet bemerkelsesverdig aspekt ved Kaspa er den unike pengepolitikken. Prosjektet implementerer en geometrisk emisjonsreduksjon over tid, inspirert av den 12-tonede musikkskalaen. Denne politikken, kjent som den kromatiske fasen. Reduserer blokkbelønninger på en måte som stemmer overens med frekvensene til påfølgende halvtoner i en temperert kromatisk skala. Den første blokkbelønningen er satt til frekvensen til tonen A4, og belønningen halveres én gang per år.

Kaspa-grunnleggere og utviklingsteam

Kaspa ble opprinnelig designet av forsknings- og utviklingsselskapet DAGLabs, med investeringsstøtte fra PolyChain. Men Kaspa har utviklet seg til et fellesskapsprosjekt uten sentral styring eller forretningsmodell.

Grunnleggeren av Kaspa er Yonatan Sompolinsky, postdoktor i datavitenskap ved Harvard University og medlem av MEV Research Team. Yonatans bidrag til blockchain-feltet er bemerkelsesverdig, da hans 2013-artikkel om Ghost-protokollen er sitert i Ethereum Whitepaper.

Andre sentrale medlemmer av Kaspas utviklingsteam inkluderer Shai Wyborski, en doktorgradsstudent i kryptografi. Michael Sutton, en master i datavitenskap. Mike Zak, en bachelor i datavitenskap; Elichai Turkel, en kryptografiforsker; og Ori Newman, en utvikler.

Kaspa-tokenøkonomi

BlokkDAG-arkitekturen til Kaspa, kombinert med raske blokkrater, er ment å gjøre KAS-mining desentralisert og tilby effektiv solo-mining selv ved lavere hash-rater.

Kaspa ble lansert rettferdig i november 2021, uten pre-mine, forhåndssalg eller mynttildelinger. Maksimal tilførsel av Kaspa-tokens er satt til 28,7 milliarder token. Og emisjonsplanen følger et halvering mønster én gang per år, med jevne månedlige reduksjoner.

Tokenen er opp med svimlende 74 000 % siden lanseringen i juli i fjor, ifølge data fra CoinMarketCap.

Kaspa vs. Ethereum

Cryptoanalytikeren Crypto Chrys presenterer en rekke argumenter for hvorfor kryptovalutaen Kaspa har et fortrinn over Ethereum.

Desentralisering: Kaspa bruker en proof-of-work-konsensusmekanisme, som Chrys hevder gir bedre desentralisering enn Ethereum sin proof-of-stake modell. Han kritiserer kravet om 32 ETH for staking, og mener dette favoriserer velstående deltakere.

Skalerbarhet: Kaspa kan skalere direkte på hovednettet. Noe som presenteres som en fordel over Ethereum sin avhengighet av løsninger på lag 2.

Transaksjonshastighet: Med én blokk per sekund overgår Kaspa Ethereum sin blokktid på 15 sekunder betydelig. Noe som kan bli ytterligere redusert under nettverksbelastning.

Transaksjonskostnader: Kaspas lave gebyrer gjør den egnet for små betalinger. I motsetning til Ethereum der gassgebyrene potensielt kan nå opp i 50 dollar.

Rettferdig lansering: Kaspa hadde ingen støtte fra venturekapital, pre-mining eller forhåndsallokering. I motsetning til Ethereum som solgte 60 millioner ETH til 0,31 dollar hver.

Økosystemets effektivitet: Chrys forventer at Kaspas kommende smartkontrakt-funksjonalitet vil skape et mer kostnadseffektivt og raskere økosystem enn Ethereum.

Regulatorisk klassifisering: Kaspa er posisjonert som en vare, noe som potensielt kan unngå den regulatoriske granskningen Ethereum står overfor som et mulig verdipapir.

Gründerens ekspertise: Kaspas grunnlegger. Jonathan Sholinsky, har bidratt til Ethereum sin Ghost Protocol og har omfattende erfaring med kryptovaluta, noe som fremheves som styrker.

Investeringspotensial: Chrys antyder at Kaspa har høyere vekstpotensial. Med et spekulativt mål på opptil 10 dollar, sammenlignet med Ethereum sin mer begrensede oppside.

Selv om seerne oppfordres til å gjøre sin egen research, uttrykker Crypto Chrys sterk tro på Kaspas langsiktige utsikter.

Kaspa Coin Market Cap

Per 4. januar 2024 handles Kaspa til $0,104844. Mynten har en live markedsverdi på $2 325 544 322, og blir den 39. største kryptovalutaen etter markedsverdi. Prisen på Kaspa har økt betydelig det siste året, med en gevinst på over 2 000 %.

Kaspa har en sirkulerende tilførsel på 22 180 993 085 KAS-mynter, ifølge data fra CoinMarketCap.

Hvordan kjøpe Kaspa Coin?

For å kjøpe Kaspa må brukere først registrere en konto på en kryptovalutabørs som støtter Kaspa. Det er verdt å merke seg at de fleste børser krever at brukere fullfører Know Your Customer (KYC)-prosedyrer. Dette innebærer å oppgi personlig informasjon og dokumentasjon for å verifisere identiteten din.

Etter å ha fullført dette trinnet kan brukere sette inn penger på sin børskonto enten ved å koble til et bankkort for fiat-transaksjoner eller ved å sette inn kryptovaluta fra en annen lommebok.

Når kontoen er finansiert, kan brukere søke etter Kaspa eller KAS på børsen. De må deretter bestemme seg for om de skal plassere en markedsordre (som utføres til gjeldende markedspris) eller en limitordre (som utføres til en forhåndsbestemt pris).

Hvor kan man kjøpe Kaspa Coin?

Kaspa kan kjøpes på flere kryptovalutabørser. Noen av de fremtredende børsene som støtter token inkluderer MEXC, CoinEx, TxBit, TradeOgre og ViteX for desentraliserte alternativer. Hver børs har sine egne funksjoner og krav. For eksempel er MEXC kjent for sin store brukerbase og omfattende handelsmuligheter, mens CoinEx tilbyr et bredt spekter av finansielle tjenester.

Et annet alternativ for å kjøpe Kaspa er Web3-lommebøker som MetaMask. For å kjøpe mynten på Metamask må brukerne først legge til Binance Smart Chain-nettverket i lommeboken sin og legge til litt BNB. De kan deretter gå til PancakeSwap og bytte BNB mot Kaspa.

Sende kaspa. Min erfaring

Ønsker du å sende Kaspa-myntene dine? Kucoin kan være et godt valg. Jeg har personlig erfaring med både Bitpanda og Kucoin. Mens Bitpanda foreløpig kun lar deg holde Kaspa på deres plattform, gir Kucoin deg full fleksibilitet. Du kan enkelt overføre myntene dine til andre plattformer eller til en egen hot eller cold wallet. Selv om det finnes andre børser som tilbyr Kaspa, er Kucoin den jeg har brukt og kan anbefale.

Kaspa Web-Wallet

Kaspa har også sin egen desentraliserte web-lommebok, hvor du kan lagre Kaspa du har kjøpt. Det fungerer på en helt standard måte: Du får en seed phrase som du må ta vare på. For eksempel kan du bruke Kucoin til å sende dine Kaspa til Kaspa Webwallet. Enkel og rask registrering. Man kan selvfølgelig laste ned appen, om man ønsker det. Web-Walletten Anbefales, for de som ønsker, lagring av Kaspa på en desentrallisert wallet. Link her

Kaspa-mining

Kaspa er for tiden den raskeste, utvinnbare proof-of-work-mynten som eksisterer, samtidig som den forblir desentralisert. BlockDAG-arkitekturen med raske blokkrater muliggjør mer desentralisert mining og effektiv solo-mining ved lavere hashrater. Med en rettferdig lansering i november 2021 uten pre-mining, forhåndssalg eller tildeling av mynter. Er Kaspa 100 % desentralisert, åpen kildekode og samfunnsstyrt. Totalt antall Kaspa-mynter er 28,7 milliarder med en utslippsplan som halveres egang i året gjennom jevne månedlige reduksjoner med en faktor på (1/2)^(1/12).

Kaspa-mining er basert på kHeavyHash. En modifisert form av den «optiske-miner»-klare HeavyHash-algoritmen. kHeavyhash bruker matrisemultiplikasjon som er rammet inn i 2 keccacs. kHeavyHash er energieffektiv, kjernedominant og kan med hell mines med GPU, FPGA og fremtidig spesialisert mineutstyr. Du kan lese mer om mining av kaspa på deres hjemmeside, her. De siste prisoppdateringene finner du på, coinmarketcap.

Konklusjon

Kaspa er et innovativt blockchain-prosjekt som kombinerer sikkerheten til PoW-mekanismen med høye blokkrater og minimale konfirmasjonstider. Med sine unike funksjoner og forpliktelse til skalerbarhet har Kaspa potensial til å bli en stor aktør innenfor området desentraliserte applikasjoner. Kaspa hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display